Η υγεία της γάτας . Οι τροφές που της αρέσουν ή όχι . Ο μεταβολισμός και η διατροφή που θα ευνοήσει την γάτα σας .

Γάτα και παράσιτα

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν πως και οι γάτες είναι επιρρεπείς σε παράσιτα όπως και οι σκύλοι.
Γι' αυτό το λόγο πρέπει προληπτικά να λαμβάνουν το σχετικό φάρμακο ανά κάποια χρονικά διαστήματα και κυρίως την εποχή που αρχίζει να έχει περισσότερα κουνούπια, δηλαδή κατά τους ανοιξιάτικους και ακόμα περισσότερο τους θερινούς μήνες.

Τα  κουνούπια μεταφέρουν…

Συνέχεια : Γάτα και παράσιτα

9 τροφές που δεν πρέπει να δώσετε στη γάτα σας

Είναι λάθος η αντίληψη που θέλει τη γάτα να μπορεί να τρώει τα πάντα. Υπάρχουν ήδη τροφίμων που πρέπει να αποφεύγονται γιατί θεωρούνται τοξικά και ανθυγιεινά για τις γάτες μας.
Παραθέτουμε έναν κατάλογο από τέτοιες τροφές ακριβώς παρακάτω :


Κρεμμύδια

Τα κρεμμύδια, ωμά ή μαγειρεμένα, μπορεί να αποβούν θανατηφόρα τροφή αν…

Συνέχεια : 9 τροφές που δεν πρέπει να δώσετε στη γάτα σας

Η γάτα και η διατροφή της..τι πρέπει να ξέρω;

Οι γάτες, ανάλογα με την ηλικία στην οποία βρίσκονται, έχουν και διαφορετικές διατροφικές ανάγκες. Θα πρέπει λοιπόν εσύ που ενδιαφέρεσαι να μεγαλώσεις μία υγιή γατούλα να το λάβεις σοβαρά υπόψη και να διαλέγεις τις κατάλληλες τροφές για αυτήν.

 

Το γάλα ως τροφή..

Μέχρι και τις 4 πρώτες εβδομάδες της…

Συνέχεια : Η γάτα και η διατροφή της..τι πρέπει να ξέρω;

Η Υγιεινή της γάτας

Οι γάτες είναι γνωστές για τη σχολαστική καθαριότητά τους. Περιποιούνται τον εαυτό τους με το να γλείφουν τη γούνα τους, επιστρατεύοντας τις θηλές στη γλώσσα τους και το σάλιο. Το τελευταίο ενεργεί ως ισχυρό καθαριστικό μέσο και αποσμητικό.

Πολλές γάτες επίσης περιποιούνται τους ανθρώπους ή τις άλλες γάτες. Μερικές φορές…

Συνέχεια : Η Υγιεινή της γάτας

Η τροφές της γάτας

H φυσιολογία τους δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό το ότι οι γάτες είναι σαρκοφάγα ζώα, καθώς έχουν όργανα για το τεμαχισμό της σάρκας της λείας τους και δεν διαθέτουν όργανα για την πέψη φυτικών τροφών. Συγκεκριμένα, οι γάτες δεν παράγουν ένα οργανικό οξύ, την ταυρίνη, στο σώμα τους και, καθώς αυτή…

Συνέχεια : Η τροφές της γάτας

Ο μεταβολισμός της γάτας

Οι γάτες εξοικονομούν ενέργεια με τον ύπνο και κοιμούνται περισσότερο από τα υπόλοιπα θηλαστικά, ιδιαίτερα όταν μεγαλώνουν σε ηλικία. Η ημερήσια διάρκεια του ύπνου κυμαίνεται από δώδεκα ως δεκάξι ώρες, ενώ ο μέσος όρος είναι δεκατρείς ως δεκατέσσερις. Ορισμένες γάτες κοιμούνται και είκοσι ώρες το 24ωρο. Ο όρος "γατίσιος ύπνος"…

Συνέχεια : Ο μεταβολισμός της γάτας