Οι ράτσες των γατών. Εκατοντάδες διαφορετικά είδη γατών σε όλο τον κόσμο. Οι διαφορές και οι ομοιότητες των γατών .

Γάτα Σκωτσέζικη Φολντ

Το εκπληκτικά όμορφο χαρακτηριστικό αυτού του είδους είναι τα ιδιαίτερα μικροκαμωμένα αυτάκια τους που ταυτόχρονα  έχουν κλίση προς τα μπροστά και προς τα κάτω, σχηματίζοντας έτσι κάτι σαν καπελάκι πάνω στο κεφάλι τους.

Όπως φανερώνει και το όνομά τους, προέρχονται από την Σκωτία και θεωρούνται εξ ολοκλήρου ως γάτες ιθαγενείς της συγκεκριμένης περιοχής!

Συνέχεια : Γάτα Σκωτσέζικη Φολντ

Γάτα Μάντσκιν

Είναι ένα είδος γάτας που το διακρίνει μία αυτόματη μετάλλαξη την οποία έχει υποστεί και είναι υπεύθυνη για το κόντεμα των ποδιών σε κάποιες ράτσες.

Ανεξάρτητα ωστόσο από την έντονη δυσαναλογία που έχουν τα πολύ κοντά πόδια της σε σχέση με το υπόλοιπο, σωστά ανεπτυγμένο σώμα της, δεν έχει κανένα…

Συνέχεια : Γάτα Μάντσκιν

Γάτα Ράγκντολλ

Ράγκ (rag) σημαίνει ράκος, κουρέλι και το όνομά της κυριολεκτικά το απόκτησε από την αγαπημένη της συνήθεια να αναζητά την απόλυτη χαλάρωση στην αγκαλιά κάποιου.

Το σώμα της καλύπτεται από ένα φωτεινό και γυαλιστερό τρίχωμα με σκουρόχρωμες πινελιές στα πόδια, στο πρόσωπο, στην ουρά και στα αυτιά, θυμίζοντας αρκετά τον χρωματικό τύπο της γάτας Σιάμ!

Συνέχεια : Γάτα Ράγκντολλ

Γάτα Νορβηγικού Δάσους

Αυτό το είδος γάτας έχει τις αρχαίες ρίζες του στη Νορβηγία και χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερη ικανότητά της στο κυνήγι.

Η αυξημένη ευφυία της, η παρατηρητικότητά της, το πόσο επιμελής και προσεκτική είναι, την καθιστούν ως έναν έμπειρο,αξιόλογο και χρήσιμο κυνηγό.

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί ο επιβλητικός…

Συνέχεια : Γάτα Νορβηγικού Δάσους

Γάτα Σιβηρίας

Το να συγκατοικεί κάποιος με γάτα σίγουρα είναι ευχάριστο και διασκεδαστικό.

Η συγκατοίκηση όμως με μία γάτα Σιβηρίας αποτελεί μοναδική εμπειρία που αλλάζει κυριολεκτικά τη ζωή αυτού που θα την πάρει στο σπίτι του.

Πανέμορφη και απίστευτα παιχνιδιάρα, με τα κόλπα και τα νάζια της καταφέρνει να σε αποπροσανατολίζει από κάθε σου πρόβλημα καθώς συμπεριφέρεται σαν ένας μικρός "κλόουν" μέσα στο σπίτι!

Συνέχεια : Γάτα Σιβηρίας

Γάτα Ιμαλαίων

Ο παγκόσμιος οργανισμός που ασχολείται με αυτά τα θέματα, συμφωνεί ότι η συγκεκριμένη ράτσα ίσως να προέρχεται από κάποιο είδος της γάτας Περσίας ή απλά να αποτελεί απομίμησή της σε ότι αφορά τις χρωματικές εκδοχές του τριχώματός της.

Η γάτα Ιμαλαίων αναπτύχθηκε εξαρχής από διασταυρώσεις μεταξύ της γάτας Σιάμ και της γάτας Περσίας με σκοπό να δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό είδος που θα θυμίζει έντονα την περσική!

Συνέχεια : Γάτα Ιμαλαίων

Γάτα Βιρμανική (Βιρμανίας)

Αυτό το είδος γάτας είναι επίσης γνωστό ως "ιερή γάτα της Βιρμανίας".

Ξεχωρίζει από τον ιδιαίτερο χρωματισμό που έχει καθώς διατηρεί μία λευκή μονοχρωμία σε όλη την έκτασή της, με σκούρες πινελιές στα ποδαράκια της, στην ουράς της, στα αυτιά και στο πρόσωπό της.

Εξαιτίας των χαρακτηριστικών της θυμίζει πολύ τη γάτα Περσίας, συνδιάζοντας ταυτόχρονα έντονα στοιχεία από τη γάτα Σιάμ και αυτή των Ιμαλαίων!

Συνέχεια : Γάτα Βιρμανική (Βιρμανίας)

Γάτα του Μέιν

Είναι το πιο δημοφιλές και περιζήτητο είδος γάτας στα διάφορα shows που γίνονται ανά εποχές, για να αναδείξουν την ομορφότερη, ελκυστικότερη, εντυπωσιακότερη ράτσα γάτας.

Έχει ιδιαίτερο δέσιμο με όλα τα μέλη της οικογένειας που θα την επιλέξει για συγκάτοικο, ωστόσο ξεχωρίζει η ίδια το άτομο με το οποίο θα θελήσει…

Συνέχεια : Γάτα του Μέιν

Γάτα Αμερικάνικη κοντότριχη

Ένα πανέμορφο είδος γάτας που ξετρελαίνει κυρίως τα μικρά παιδιά, εφόσον τους θυμίζει τα παιχνιδάκια-ζωάκια με τα οποία είναι γεμάτα τα δωμάτιά τους.

Η αμερικάνικη κοντότριχη, στην ιδανική της εκδοχή χωρίς άλλες προσμίξεις, εμφανίζει μία καταπληκτική συμμετρία και αρμονία μεταξύ των μελών του σώματός της.

Είναι πιο κοντή από άλλα…

Συνέχεια : Γάτα Αμερικάνικη κοντότριχη

Γάτα Άγκυρας

Το μακρύ, μεταξένιο τρίχωμά της και η πολυτελής αφή που έχει αυτό την κάνουν ασυναγώνιστη ανάμεσα στις γάτες.

Έχει απίστευτη ευελιξία στην κίνηση, θυμίζοντας πραγματικό αιλουροειδές και ξεπερνάει κάθε άλλο είδος γάτας όταν πρόκειται για παιχνίδια και σχετικές δραστηριότητες.

Το βασικό ωστόσο χαρακτηριστικό της είναι η αφοσίωσή της στον κάτοχό της καθώς και η μοναδική τρυφερότητα και στοργή με την οποία εκδηλώνει τα συναισθήματά της!

Συνέχεια : Γάτα Άγκυρας

Γάτα Βρετανική κοντότριχη

Η βρετανική κοντότριχη γάτα είναι ένα καθαρόαιμο είδος γάτας που θυμίζει λούτρινο παιδικό αρκουδάκι εξαιτίας του σωματότυπού της (κοντόχοντρος κορμός) και του όμορφου, γυαλιστερού τριχώματός της.

Το χρώμα που τη συναντά κανείς είναι συνήθως σε απόχρωση του μπλε αλλά επίσης και σε μία πληθώρα άλλων χρωμάτων και χρωματικών συνδιασμών!

Συνέχεια : Γάτα Βρετανική κοντότριχη

Γάτα Σιάμ

Η γάτα της Ταυλάνδης που το όνομά της σημαίνει "διαμαντένιο φεγγάρι"!

Είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή είδη γάτας και ξεχωρίζει για την εξυπνάδα του και την ισχυρή προσωπικότητά του, στοιχεία που υποδηλώνουν και έναν ανεξιχνίαστο, μυστηριώδη και εσωτερικό χαρακτήρα. 

Η ράτσα Σιάμ έχει τις ρίζες της γενιές πίσω ωστόσο ακόμα και σήμερα καταφέρνει να διατηρεί το στυλ και την κομψότητα που πάντοτε την χαρακτήριζε!

Συνέχεια : Γάτα Σιάμ

Γάτα Περσίας

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είδος γάτας που ξεχωρίζει για το πυκνό, μακρύ τρίχωμά του, το οποίο και καλύπτει το σύνολο του σώματός του. 

Τα πόδια τους είναι κοντά και στιβαρά στηρίζοντας ένα αρκετά μεγαλόσωμο και τετραγωνισμένο κορμό.

Το κεφάλι τους είναι ή τουλάχιστον μοιάζει να είναι ολοστρόγγυλο, με μεγάλα εκφραστικά μάτια και μία γαλλική σνομπ μυτούλα!

Συνέχεια : Γάτα Περσίας

Γάτα Βεγγάλης

Eιδικοί επιστήμονες και οργανισμοί σε παγκόσμιο επίπεδο, ορίζουν τη γάτα της Βεγγάλης ως τον άμεσο απόγονο, τέταρτης γενιάς τουλάχιστον, που προέκυψε από τη διασταύρωση της άγριας ασιατικής γάτας λεοπάρδαλης και της οικόσιτης γάτας.

Οι προηγούμενες τρεις διασταυρώσεις (προηγηθείσες γενιές) δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές και τους έχουν δοθεί από τους ερευνητές ονόματα όπως: F1s, F2s, F3s, που προφανώς δεν παραπέμπουν στα απαράμμιλης ομορφιάς τετράποδα που γνωρίζουμε!

Συνέχεια : Γάτα Βεγγάλης

Γάτα Αβησσυνίας

Η γάτα Αβυσσινίας ξεχωρίζει αμέσως από την εκπληκτική ομοιότητα που παρουσιάζει με τις αρχαίες αυτοκρατορικές γάτες της Αιγύπτου, όπως αυτές τις γνωρίζουμε μέσα από τοιχογραφίες και αγαλματίδια.

Το χρώμα στο τρίχωμά τους δεν είναι κοινό για όλες τις γάτες αυτού του είδους και μπορεί έτσι κανείς να τις συναντήσει σε…

Συνέχεια : Γάτα Αβησσυνίας

Οι ράτσες και φυλές των γατών

Υπάρχουν πολλές (γύρω στις 30-40) αναγνωρισμένες φυλές γάτας σε όλο τον κόσμο, δασύμαλλες και κοντόμαλλες, όπως επίσης και φυλές με σχεδόν καθόλου ή και καθόλου τρίχωμα. Πολλές από αυτές προήλθαν έπειτα από διασταυρώσεις μεταξύ φυλών. Η μοναδική ίσως ράτσα που είναι ιθαγενής στην Ελλάδα είναι η Γάτα του Αιγαίου.…

Συνέχεια : Οι ράτσες και φυλές των γατών